Kórustábor – Murga III.

2018. 08. 14.Blog, Események

A Dunaújvárosi Vegyeskar a 2018/19-es évadra készülve hagyományaihoz híven megtartotta négynapos kórustáborát. A Tolna megyei kis faluban, Murgán, immár harmadik alkalommal töltöttünk el egy tartalmas hétvégét augusztus 9-12. között.

De mi is történt a kórustáborban?

Csütörtökön délután megérkezett mindenki a helyszínre, majd a kipakolás, beszélgetés és a finom vacsora után egy bemelegítő próbát tartottak karnagyaink.

Pénteken megkezdődött a komoly munka.
A nagy melegre való tekintettel csak délelőtt és este volt próba. Tanultunk új műveket, finomítgattuk, csiszolgattuk az eddig tanultakat.

A szombati nap volt a legdolgosabb, ugyanis délelőtt, délután és este is énekeltünk, hol a próbateremben, hol a szabadban.

Végül a tábor zárását a vasárnap délelőtti próba jelentette.

Karnagyaink egyik célkitűzése volt, hogy minél több művet tudjunk kívülről énekelni.
A tábori repertoáron szerepeltek régebbi darabok, de tanultunk új népdalokat, illetve Mozart kisgyermekként írt művébe is belekóstolhattunk.

Természetesen a jókedv és pihenés sem hiányozhatott.
A próbák közötti hosszabb szünetekben és este a főszerep a beszélgetéseké, öröménekléseké volt. Lehetőség volt a nagy melegben lehűteni magunkat a kerti tóban, kártyázni, beszélgetni, jókat nevetni.
Ezek az alkalmak nagyon jók, hiszen olyan kórustagokkal is jobban megismerkedhetünk, akikkel a hétköznapok során, próbákon keveset beszélgetünk.

Fotók: Siklósiné Túróczi Ági

Véleményem szerint egy nagyon fontos állomás az énekkar életében a kórustábor, hiszen egyrészt összeköthetjük a kellemest a hasznossal, mert amellett, hogy dolgozunk, pihenhetünk is, mindezt gyönyörű környezetben, másrészt pedig megalapozhatjuk a következő évadunk repertoárját.

A kórustábor szervezéséért köszönet illeti Suhay Gabriellát és Ácsné Tóth Erikát, a házigazdáknak a helyszín biztosításáért és a szíves vendéglátásért, végül, de nem utolsósorban karnagyainknak, Könyves Ágnesnek és Kurucz Gergelynek a kitartó áldozatos munkájukért!

És hogy pontosan mire készültünk?

Elsősorban a Ligetzáró-Évadnyitó rendezvényre, ami szeptember 1-jén, 18 órakor a Petőfi Ligetben lesz.

Szeretettel várunk rá mindenkit!

Mezei Nikolett

Fotók és kiemelt kép: Kovácsné Danó Viktória

Hírek