25. Jótékonysági Pedagóguskoncert

2022. 04. 24.Blog, Események, Koncertek

Idén immár 25. alkalommal szervezték meg a Jótékonysági pedagóguskoncert eseményét a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának javára a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola pedagógusai, és bár két év kimaradt a pandémia miatt, a történet töretlen sikerrel folytatódott.

A város egyik meghatározó, ráadásul idén éppen negyed százados évfordulóját ünneplő karitatív közösségi-művészeti programjának az evangélikus templom adott otthont 2022. április 23-án szombaton 17 órakor.

Idézet a Dunaújváros Online-tól:

Változatlanul a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya volt az immár hagyományos Pedagóguskoncert kedvezményezettje – egyszerre stílszerű és szép gesztus, hogy a hangverseny fővédnökeként dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvos, valamint dr. Yousif Mahmood Abdulaziz, a csecsemő- és gyermekosztály osztályvezető főorvosa mellett Pintér Tamás polgármester is szerepet vállakt.

 

Dallamról dallamra

A koncertet a szervező Móricz Zsigmond Általános Iskola Dolce kamarakórusa vezette be – a hetedik évfolyamos leánykar két japán dallal lépett az evangélikus templom közönsége elé –, és mint a köszöntőben elhangzott, a hangverseny nem jöhetett volna létre Dunaújváros Önkormányzata, a Széchényi Pékség, valamint a Kálvin János Református Gimnázium támogatása nélkül.
A pedagógusok, művésztanárok köréből előbb Sztipán Orsolya, a Violin Alapfokú Művészeti Iskola tanára adott elő egy Bach-prelúdium és egy Moskowski-etűdöt zongorán, majd a Wesley- Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanára, Kurina Laura szólaltatta meg gordonkán Bach egyik remekét. Tótin István és Tótin Katalin, a Sándor Frigyes Zeneiskola tanárai. egy Miroslav Skoryk-darabot tolmácsolt, majd egy négykezes zongoradarab következett – Dőr-Moravecz Gabriella és Matolcsi Katalin, a Sándor Frigyes Zeneiskola tanárai – Kornyeljuk-Olovnikov Adagio című remekét tolmácsolták – remekül.
Egy alkalmi fúvós trió – Váriné Pásztor Magdolna, Siklósi-Pók Gabriella és Tótin István – egy nagyszerű Hartley-szvittel lepte meg a publikumot, majd Juhos Melinda és Kaszás Éva ragadtatta vastapsra a közönséget egy Piazzolla-darab tolmácsolásával. A hangszeres blokk végén Balogh Zoltán András  egyik növendékével, Hajdu Dániellel egy jazz standard előadásával aratott fényes sikert.

 

Torokszorító végjáték

Az est második felében a Dunaújvárosi Vegyeskar lépett közönség elé Kurucz Gergely dirigálásával egy pazar összeállítással – Dowland, Brahms és Farkas Ferenc művei szerepeltek a repertoárban –, majd egy közös produkcióval ért véget a hangverseny.
De micsoda produkcióval: koncert koronájaként a Csík zenekar Hazám, hazám című dalának feldolgozása csendült fel Balogh Zoltán András átiratában hallhatjuk – komplett zenekarral, a vegyeskar mellett a Móricz iskola Dolce kamarakórus, Nagy Máté Attila és a Móricz iskola pedagógusai közreműködésével. Szemernyi túlzás nélkül: torokszorító élmény volt!

Mint Németh Irma főszervezőtől megtudtam, a hangverseny több mint 180 ezer forint bevételt hozott – vagyis szó szerint minden ízében szép siker volt! A részletekről meséljenek a képek!

Öcaline

Forrás és képek: Dunaújváros Online

A Dunaújvárosi Televízió beszámolója az eseményről: 

25. Jótékonysági Pedagóguskoncert - plakát

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Közelgő események

Hírek