Jótékonysági koncert – 2023

2023. 10. 13.Blog, Jótékonysági koncert

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT

  • 2023. 10. 13. 18 óra
  • Dunaújváros Református Templom

A Dunaújvárosi Televízió összefoglalója

Videó készítője: Pálinkás Bertalan, a Pentele Baráti Kör vezetője

Fotók, kiemelt kép: Végh Zoltán; DO – www.dunaujvaros.com

Előadott művek:

  1. Bruckner: Locus iste
  2. Brahms: Bűvös éj
  3. Kodály: Esti dal

Karnagy:  Kurucz Gergely

Köszöntőt mondott: Stermeczki András evangélikus lelkész és
Pálinkás Bertalan, a Pentele Baráti Kör elnöke

 

Fotók: Deutsch Vera 

A Dunaújváros Online-on 2023. október 17-én megjelent cikkből:

Folytatta a jótékony célú közösségi kezdeményezések sorát a Pentele Baráti Kör – az evangélikus templomban, ám a Szentháromság-szobor javára rendeztek remek hangversenyt még múlt pénteken.

 

A helyi: érték

Ezt a lokális jellemzőt is hangsúlyozta a DSTV kamerája előtt Pálinkás Bertalan, a Pentele Baráti Kör elnöke, aki ugyanakkor megerősítette, a közreműködők első szóra vállalták a felkérést:
– Még a hangverseny előtt vagyunk, de már örömteli hírekről számolhatok be. Csodálatos volt ugyanis újra megtapasztalni az összefogás erejét, és azt, hogy bárkinek is szóltunk, azonnal igent mondott a hívó szóra. Immár harmadszor vágtunk neki, ezúttal is jótékony céllal, újra kizárólag dunaújvárosi fellépőkkel, ráadásul ismét egy pentelei törekvés megvalósításáért. Nagyon örülünk ennek, és annak, hogy a közönség is szép számmal gyülekezik az eseményre – biztos vagyok abban, hogy szép, emlékezetes élménnyel távoznak.

[…]

Vastapsot érdemeltek

Remek „előhang” volt Stermeczki András evangélikus lelkész és Pálinkás Bertalan köszöntője előtt Csarnai Bálint trombitajátéka, szép előadással rukkoltak ki a Móricz iskola osztályközösségei, és vastapsot érdemelt Róka Lilla – a Sándor Frigyes Zeneiskola ifjú tehetsége előbb zongorajátékával, majd hegedűjátékával kápráztatta el a közönséget.

[…]

Az est fináléjaként a Dunaújvárosi Vegyeskar lépett közönség elé – Kurucz Gergely karnagy irányításával, remek, feszes repertoárral és  ihletett-szép előadással.
Ahogy ígérték, teljesítették: nemes célért, kitűnő előadókkal, remek koncerttel lepték meg a muzsika szerelmeseit – így aligha kérdéses: lesz folytatás!

 

Jegybevétel is, adomány is segített

A jótékonysági koncert bevételét eredetileg az evangélikus templom javára ajánlották fel, azonban a cél időközben változott: a Pentele városrészi Szentháromság-szobor állagmegóvási munkálataira fordították az esemény teljes bevételét.

Öcaline

Jótékonysági koncert a dunaújvárosi Evangélikus Templom javára- 2023

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírek