Jótékonysági Pedagóguskoncert – 2024

2024. 04. 19.Jótékonysági koncert, Koncertek

27. Jótékonysági pedagóguskoncert

  • 2024. 04. 19. 17 óra
  • Dunaújvárosi Evangélikus Templom

Videó készítője: Pálinkás Bertalan, a Pentele Baráti Kör vezetője

A Dunaújvárosi Televízió összefoglalója

Fotók, kiemelt kép: Végh Zoltán; DO – www.dunaujvaros.com

Előadott művek:

  • Petőfi Sándor – Farkas Ferenc: Alkony
  • Bárdos Lájos: Szól a doromb

Karnagy:  Kurucz Gergely

A koncert egyik fővédnöke Pintér Tamás polgármester volt.

 

A Dunaújváros Online-on 2024. április 26-án megjelent cikk az eseményről:

 

Remek hangulat, kiváló program és szép siker a Jótékonysági pedagóguskoncerten

 

A város egyik legszebb hagyománnyal bíró közösségi kezdeményezéséhez méltó nívót hozott az immár 27. Jótékonysági pedagóguskoncert. Lelkes közreműködők, büszkeségre okot adó kínálat – nem lehetett más a vége: vastaps, nagy siker!

 

Van mire büszkének lenni, de…

A koncert egyik fővédnökeként Pintér Tamás polgármester előbb a DSTV kamerája előtt, majd köszöntője során is hangsúlyozta, hogy büszkeségre okot adó a pedagógusok közösségi kezdeményezése, ugyanakkor egy különleges szempontra is felhívta a figyelmet:

 

– Örömmel fogadtam el a felkérést, nagyon szép és nemes gesztusnak tartom, hogy immár évtizedes hagyományt folytatva ismét megrendezik a Jótékonysági pedagóguskoncertet. Arra is bizonyíték a koncert, hogy szolidárisak az emberek a városban, képesek nagy közösséget alkotva segíteni. Ugyanakkor egyszerre szomorú és nagyon-nagyon elgondolkodtató, hogy egy elhanyagolt, sem presztízsét, sem anyagi vonatkozásait tekintve nem megbecsült szféra képviselői, a pedagógusok nyújtanak segítséget egy másik, sajnos szintén romokban heverő ágazatnak, az egészségügynek.

 

Gazdag, szép kínálattal

Az esemény szervezői folytatták a szép hagyományt, a lehető legnagyobb merítéssel válogatták a koncert közreműködőit – ebből eredően mind a fellépők köre, mind a műsor színes, változatos és imponálóan gazdag lett. A móriczos diákok ünnepi dalcsokra kezdte a sort, majd bemutatkoztak a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Zeneiskola, valamint a Wesley Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola tanárai, szép műsorral rukkolt ki a Dunaújvárosi Óvoda népes kórusa, de versmondás, a Móricz kamarakórusa is színesítette a repertoárt. A fináléban a Dunaújvárosi Vegyeskar mutatkozott be, ezúttal is szépségdíjas és nagyon erős minikoncerttel ragadtatva vastapsra a közönséget.

 

Jótét céllal muzsikáltak

A koncert bevételét ezúttal is a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya javára fordították a koncert életre hívói. Az adományokért és a remek hangulatú hangversenyért a koncert végén dr. Kővágó Levente megbízott főigazgató főorvos mondott köszönetet.
Németh Irma ötletgazda és főszervező tájékoztatása szerint a jótékony akció idei bevétele 150 ezer forint volt. Az adományt kedden délután juttatták el a gyermekosztálynak; a koncert során összegyűlt adomány teljes egészében a kórház kis betegeinek javát szolgálja.

Öcaline

Jótékonysági hangverseny a kórház gyermekosztálya számára

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Közelgő események

Hírek