Koncert a Magyar Kultúra Napján

2022. 01. 24.Blog, Események, Koncertek

Idézet a dunaujvaros.hu-tól:

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett önkormányzati ünnepségen az 1952-ben alakult Dunaújvárosi Vegyeskar ad ünnepi koncertet 2022. január 24-én, hétfőn 18 órakor az Evangélikus Templomban.
A várossal szinte egyidős kórus állandóan bővülő repertoárjukban a zeneirodalom klasszikusaitól a kortárs szerzőkig számos mű található.

 

dunaujvaros.hu

Magyar Kultúra Napja - 2022
Idézet a Dunaújváros Online-tól:

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én – annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az emléknap ötletét Fasang Árpád zongoraművész vetette fel 1985-ben. Szavai szerint „ez a nap annak tudatosítására is alkalmas, hogy az ezeréves örökségből meríthetünk, és van mire büszkének lennünk, hiszen ez a nemzet sokat adott Európa, a világ kultúrájának. Ez az örökség tartást ad, ezzel gazdálkodni lehet, valamint segíthet a mai gondok megoldásában is.”

 

Az elmúlt évek tradícióját folytatva rendezi meg a magyar kultúra napja alkalmából díjátadó ünnepségét a város önkormányzata: január 24-én, hétfőn délután várják a vendégeket az evangélikus templomban.

Az eseményen közreműködik a Dunaújvárosi Vegyeskar, és itt adják át a Pro Cultura Intercisae Díjat is, amelyet idén Mukli István zenész érdemelt ki.

 

Öcaline, DO

Forrás és képek: dunaujvaros.hu és dunaujvaros.com

A Dunaújvárosi Televízió beszámolója az eseményről: 

Magyar Kultúra Napja - 2022

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Közelgő események

Hírek