Koncert a Müpában – Hangról hangra

2020. 03. 4.Blog, Koncertek

Nemzeti operák gyöngyszemei

Tizenkét kórus, köztük a Dunaújvárosi Vegyeskar lépett közönség elé a Müpa Bartók termének színpadán a KÓTA által szervezett Hangról hangra elnevezésű koncert programjában 2020. március 1-én, vasárnap. 

Leánykarok, vegyeskarok, férfikórusok, szerte az országból együtt énekelték az operairodalom gyöngyszemeit a Müpa színpadán – azt hiszem, minden közreműködőnek örök élményt jelentett a múlt vasárnapi bemutató!

Bennünket, dunaújvárosiakat is büszkeséggel töltött el a meghívás, nagy lelkesedéssel szenteltük az év első két hónapját a felkészülésnek. Nem kis feladat jutott nekünk: négy Verdi-műben kaptunk szerepet. Nagy zenei kihívás – és meg kellett birkózni az olasz nyelvvel is.

Somos Csaba Liszt-díjas karmester végtelen türelemmel és kedvességgel vezette a délelőtti négyórás összpróbát, az esti siker nem maradhatott el. Teltház előtt, közel kétórás műsorral álltunk a közönség elé, amelynek soraiban több mint kétszáz dunaújvárosi ült; kicsit talán a mi kedvünkért is!

Hatalmas élmény, szép este volt – örülök, hogy a részese lehettem!

Deutsch Beáta – kórustag

A koncert különlegessége, hogy a Müpa egyedülálló hangversenytermében a MÁV Szimfonikus Zenekar, a legkiválóbb szólisták és a Kodály Kórus Debrecen mellett tizenkét nem hivatásos énekkar is lehetőséget kap a közös muzsikálásra, népszerű operarészletek megszólaltatásával. A hangverseny a KÓTA által szervezett Hangról hangra című sorozat része, melyben 2020 januárjától júniusáig számos változatos rendezvény – koncertek, konferenciák, a magyar zenei nevelést segítő szakmai továbbképzések, kórustalálkozók és sok más színes program – várta, illetve várja országszerte az érdeklődőket. A cél a felnőtt közönség mellett minél több fiatal megszólítása, színvonalas szórakoztatása, a közös éneklés és muzsikálás nyújtotta élmény átadása.

MÜPA

Források: Dunaújváros Online és mupa.hu és ITT
Képek: KÓTA – Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége és
Dunaújvárosi Vegyeskar

Dunaújvárosi Vegyeskar - Müpa-koncert - Fotó: KÓTA

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Közelgő események

Hírek