Települési értéktárba került a Dunaújvárosi Vegyeskar

2020. 10. 20.Blog, Események

A kultúra követe lett a Dunaújvárosi Vegyeskar

A Dunaújvárosi Települési Értéktár Bizottság (TÉB) határozata nyomán a kulturális örökség kategóriában a települési értéktárba került a Dunaújvárosi Vegyeskar.

 

Érték terem

A TÉB döntését Barta Endre alpolgármester, bizottsági elnök tolmácsolta a vegyeskarnak; mint mondta, külön öröm számára, hogy újabb nagy múltú együttessel gyarapodott a kulturális örökség kategóriába tartozók listája:

– A Dunaújvárosi Vegyeskar az elmúlt évek, évtizedek kirobbanó sikerei nyomán jogosult lett erre az elismerésre. A kórus léte, ténykedése egyfelől okot ad a büszkeségre nekünk, dunaújvárosiaknak, valamint rangos kulturális eseményeken képviseli városunkat határokon innen és túl. A feladat számunkra is adott: szeretnénk még több városi eseményen közreműködőként köszönteni az együttest. Személy szerint is köszönöm a javaslatot, és további eredményes munkát kívánok a kórus minden tagjának!

Forrás: dunaujvaros.com

Dunaújvárosi Települési Értéktár

Külön köszönet Deutsch Beátának, aki a javaslatot felterjesztette a Dunaújvárosi Települési Értéktárba történő felvételhez. 🙂

Indoklás az értéktárba történő felvétel mellett: Ebben a műfajban egyetlen és egyedi a városban, a vezetők és a tagok kitartásának és lelkesedésének köszönhetően minden akadályt leküzdve örök értéket képvisel a kórus, hozzátartozik a város életéhez. Az együttes 1996 áprilisában több évtizedes kimagasló művészeti tevékenységéért elnyerte a Vasas Szakszervezet Művészeti Nívódíját, majd 2008-ban DMJV Önkormányzatától Pro Cultura Intercisae kitüntetést kapott.
2020. október 20.

Forrás: https://dunaujvaros.hu/

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hírek